تقویم ۱۴۰۰ را دور انداختیم و تقویم ۱۴۰۱ را روی میز خود گذاشتیم. تقویم میلادی و خورشیدی و قمری روی میز خودمان داریم، اما تقویم سلامت نداریم. شاید بپرسید تقویم شخصی سلامت دیگر چیست.
در تقویم ۱۴۰۱ نوشته است امروز چندم است، چند شنبه است و روزهای معادل آن در تقویم میلادی و قمری مشخص است. اگر مناسبت مهمی هم باشد در تقویم ۱۴۰۱ نوشته شده است.
در تقویم سلامت هم هر گونه پیگیری مربوط به سلامت و درمان و یادداشت های ما در ارتباط با سلامت مان نوشته شده است. تقویم سلامت یکی از بهترین راه حل های ممکن است برای این که مراقب تندرستی و حال خوب خودمان باشیم. تردیدی نیست که همین الآن هم حال مان خوب است. با تقویم سلامت می توان حتی بهتر از این بشویم.
اگر یک تقویم سلامت شخصی داشته باشیم، دقیق تر به خودمان می رسیم. با یادداشت هر نکته مربوط به سلامت مان بهتر میفهمیم در چه موردی از تندرستی ضعف داریم و باید پیگیر باشیم.
همچنین از دیگر مزایای داشتن تقویم سلامت این است که می توانیم سبک زندگی خود را بهتر درک کنیم. با تقویم سلامت هر گونه تغییر در سبک زندگی را می توانیم به دقت دنبال نماییم. بدین ترتیب می توانیم هر گونه کاری که به سلامت جسمی و بهداشت روانی ما لطمه می زند، زود شناسایی و درمان کنیم.
پزشک ها از تقویم سلامت شخصی برای بیماران خود بسیار استقبال می کنند. کدام دکتر را دیده اید که از درک بالای بیمارش ناراحت شود؟ دکتر معالج می تواند از اطلاعات مندرج در تقویم سلامت شخصی ما، اطلاعات دقیق مربوط به وضعیت سلامت ما را دریابد و بهترین درمان ممکن را برای ما انتخاب نماید.
در تقویم سلامت فقط نکات مربوط به سلامت بدن خود را یادداشت نکنیم. بهداشت روان ما به اندازه سلامت جسمی اهمیت دارد. حتما هر نکته مثبت یا منفی درباره خلق و خو و وضعیت روانی خود را یادداشت کنیم.
هر شخص باید تقویم سلامت خاص خود را داشته باشد. نمی توان یک تقویم سلامت آماده کرد و به همه گفت از آن استفاده کنند. اطلاعات تقویم سلامت شخصی هر فرد باید با توجه به بیماری ها و مشکلات خودش، حاوی نکات مرتبط با سلامت وی باشد.
بهترین راه برای تهیه تقویم سلامت شخصی، پرسیدن از پزشک معالج است. اگر به بیماری مبتلا هستیم و تحت نظر پزشک معالج هستیم، حتما با او مشورت کنیم. دکتر درباره نکاتی که برای سلامتی ما مهم است و باید در تقویم سلامت بنویسیم، ما را راهنمایی می کند.
بیایید فکرمان را باز نگه داریم. اگر تقویم سلامت آن طور که ما می نویسیم، به بهتر شدن وضع سلامتی ما کمک نمی کند، لازم نیست آن را ادامه بدهیم. یا اگر فکر می کنیم طور متفاوتی باید اطلاعات را جمع آوری کنیم، حتما آن را آزمایش کنیم.
سادگی کار را راحت می کند. از همان ابتدا تلاش نکنیم اطلاعات بسیار زیاد در تقویم یادداشت نماییم. از اطلاعات ساده و کم آغاز کنیم. اگر کار را سخت بگیریم، احتمال ادامه آن کم خواهد بود.
در دسترس بودن تقویم سلامت اهمیت بسیار زیادی دارد. وقتی یک نکته ای را می خواهیم در تقویم یادداشت کنیم، نباید مدت زیادی را صرف پیدا کردن آن نماییم. تقویم سلامت باید به سادگی جلوی چشم و در دسترس باشد.
اگر به بیماری مبتلا هستیم که مشخص است باید از بیماری کنونی آغاز کنیم. به عنوان مثال، اگر کم کاری تیروئید داریم، میتوانیم علائم مربوط به آن را درج نماییم. اگر بیماری نداریم، باید ببینیم کدام جنبه از سلامت خود را می خواهیم بهبود ببخشیم.
به عنوان نمونه، اگر به دیابت مبتلا هستیم، باید قند خون را در تقویم سلامت یادداشت کنیم. با همین قند خون، تقویم سلامت را آغاز می کنیم. بعد کم کم، دوز داروهای پایین آورنده قند خون، برنامه غذایی، وقت دکتر و بقیه موارد را هم به تقویم سلامت اضافه می کنیم.
اگر حال مان خوب است، شاید با یادداشت زمان آزمایش چکاپ، معاینه چکاپ، وقت دندانپزشکی برای چکاپ و خلاصه هر نوع اطمینان از سالم بودن خودمان آغاز کنیم.
از سررسید سلامت می توان برای پیگیری هر بیماری یا هر گونه شرایط پزشکی استفاده کرد. هیچ محدودیتی از این نظر وجود ندارد. برای این که تصویر ذهنی بهتری از تقویم سلامت به دست بیاید، برخی از مواردی که می توان در تقویم سلامت یادداشت کرد، به عنوان نمونه، ذکر می شود:
اگر اطلاعات مندرج در این تقویم قابل پیگیری نباشد، ارزشمند نخواهد بود. برای این منظور باید اطلاعات نستبا مفصلی یادداشت کنیم. به عنوان نمونه، فرض بگیرید علامت یک بیماری را مثلا درد، در تقویم ثبت می کنیم. چگونگی حس درد، میزان درد، زمان آغاز، تغییر آن با گذشت زمان، زمان پایان و عواملی که حدس می زنیم باعث تحریک احساس درد شده اند، قابل یادداشت برداری هستند.
یادداشت مفصل اطلاعات، این امکان را فراهم می کند که تفاوت ها را در روزها یا ساعات مختلف پیدا کنیم. گاهی یافتن همین مسایل برای بهبود وضعیت سلامت ما بسیار کمک کننده است.